Bedrijfsbezoeken in Virtual Reality (VR)

Bedrijfsbezoeken in Virtual Reality (VR)

In Nederland dreigt het tekort aan voldoende en goed opgeleide technici steeds groter te worden. Het is dan ook belangrijk dat leerlingen enthousiast worden gemaakt voor de techniek, waardoor ze dit als serieuze optie meenemen in hun studiekeuze. Momenteel blijkt echter dat de leerlingen al in de basisschool technische beroepen uitsluiten op basis van verkeerde beelden die zij hebben over de techniek. Met Virtual Reality (VR) kunnen leerlingen kennismaken met deze technische beroepswereld door bij verschillende bedrijven binnen te kijken. Op basis van interesse zou er daarna gekozen kunnen worden voor een 'echt' bedrijfsbezoek. 

Doelstellingen

In het project worden concrete VR-filmpjes opgeleverd van technische bedrijven die scholen kunnen inzetten voor de beroepsoriëntatie van leerlingen. Deze filmpjes zijn geschikt voor leerlingen in de bovenbouw van de basisschool en de onderbouw van de middelbare school. Het doel van de filmpjes is om de juiste beelden van de techniek aan leerlingen te laten zien, waardoor zij techniek niet om de verkeerde redenen uitsluiten in hun studie- en beroepskeuze. 

Aanpak

Voor het project worden er eerst bij een aantal bedrijven VR-filmpjes gemaakt. Deze worden getest op scholen en vervolgens aangescherpt. 

In het project wordt gebruik gemaakt van de kennis en inzichten uit de TechYourFuture projecten 'Beroepsoriëntatie op de basisschool' en 'Effectieve bedrijfsbezoeken'

Verwachte opbrengsten

Het project zal een aantal concrete bedrijfsvideos opleveren die geschikt zijn om met VR-brillen op bedrijfsbezoek te gaan. Ook zal er een workshop ontwikkeld worden om de VR-brillen op een effectieve manier in te zetten op de scholen. 

VR-bedrijfsfilm

Benieuwd naar hoe een VR-bedrijfsfilm eruit ziet? In samenwerking met Moovd en TechYourFuture is er een compilatie gemaakt van verschillende VR-bedrijfsfilmpjes. Bekijk de video hieronder.

Nieuwe bedrijven gezocht!

Om volgend schooljaar te starten met de virtuele bedrijfsbezoeken op scholen, zijn wij op zoek naar bedrijven die willen investeren in een eigen VR-bedrijfsfilm. Deze wordt ingezet op scholen in de omgeving van het bedrijf, zodat leerlingen kunnen kennismaken met de mogelijkheden die er zijn in de regio. Is uw bedrijf geïnteresseerd om hieraan deel te nemen, vul dan het aanmeldformulier hieronder in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Meld uw bedrijf hier aan

 

Partners

Looptijd

2019 - heden