Kick off: TechForward is officieel van start gegaan!

Op dinsdag 23 april jl. is het nieuwe onderzoek TechForward officieel van start gegaan. Onderzoekers en docenten van Hogeschool Saxion, ROC van Twente, Deltion College, Graafschap College en Aventus kwamen voor het eerst samen om de eerste concrete stappen te zetten naar het einddoel: technologie moet een vanzelfsprekende plek krijgen in het zorg- en welzijnsonderwijs!

Hiervoor is het een voorwaarde dat docenten zich competent voelen om technologie te integreren in hun lessen. Dit project bouwt voort op het vooronderzoek ‘Willen en Kunnen’ waarin al een competentiescan werd ontwikkeld. In TechForward zal worden gestart met het optimaliseren en valideren van deze scan om zo een goed zicht te krijgen op de professionaliseringsbehoeften van docenten als het gaat om het inbedden van technologie in hun onderwijs. Op basis van de informatie die de scan gaat opleveren zal in een later stadium van het project adequate docentprofessionalisering worden ontwikkeld om uiteindelijk technologie te kunnen implementeren binnen de deelnemende zorg- en welzijnsopleidingen.

We wensen het onderzoeksteam onder leiding van onderzoekers dr. Marloes Postel en dr. Marjolein den Ouden (Hogeschool Saxion) veel succes!

Downloads en links

Meer weten?

Neem contact met ons op
Contactpagina