Nieuwe publicatie! Leren, werken en innoveren in een organisatie-overstijgende Learning Community

Jaartal publicatie: 2023

Het project HYGENESYS (2022 – 2024) staat voor Hydrogen Generation System voor decentral applications. In dit RAAK MKB project onderzoeken bedrijven, kennisinstellingen en studenten hoe zij een prototype decentraal elektrolyse systeem kunnen ontwikkelen en bouwen dat voor 100% gebruikmaakt van groene energie. Zij zijn partners van het groeiende netwerk rondom het waterstof innovatiecentrum H2Hub Twente, eveneens de fysieke locatie voor dit onderzoek. Om oplossingen te vinden voor dit vraagstuk, wordt in deze context gewerkt met Challenge Based Learning Communities. 

Deze publicatie leert je wat een Learning Community (LC) is, hoe het werkt en welke voordelen het je oplevert. Dit doen we aan de hand van de LC HYGENESIS van de Almelose waterstofhub H2Hub Twente. We nemen je stapsgewijs mee op hun reis. Waar liepen zij tegenaan? Welke leerpunten deden ze op? Ook lichten we de cruciale rol van zowel de projectleider als facilitator toe.

Klik hier om de publicatie Leren, werken en innoveren in een organisatie-overstijgende Learning Community te downloaden.

Meer lezen?
Op de projectpagina van ‘H2Hub: een challenged-based learning community voor waterstof ontwikkeling en toepassing’ vind je meer informatie over het verloop van het onderzoek en de kennis en inzichten die zijn opgedaan.

 

 

 

Download hier de publicatie Leren, werken en innoveren in een organisatie-overstijgende Learning Community
Ir. H. (Hans) Gelten

Hoofddocent/Onderzoeker Lectoraat Duurzame Energievoorziening (Hogeschool Saxion)

M.M.A. (Mirte) Disberg - van Geloven, MSc

Onderzoeker Lectoraat Employability Transition (Hogeschool Saxion)

L. (Lotte) Jansen

Onderzoeker mensgerichte technologie & Learning Communities

Dr. S. (Stephan) Corporaal

Lector Human Capital, Lectoraat Employability Transition (Hogeschool Saxion)

Prof. Dr. M.D. (Maaike) Endedijk

Professor (adjunct Hoogleraar) (Universiteit Twente)

Meer weten?

Neem contact met ons op
Contactpagina