Terugblik ochtendprogramma TechYourFuture 10 jaar - Symposium Leven Lang Ontwikkelen

Op vrijdag 3 november jl. werd het tienjarige jubileum van TechYourFuture groots gevierd in de Zwarte Silo in Deventer. Tijdens deze feestelijke dag werd met een gevarieerd en interactief programma aandacht besteed aan hoe TechYourFuture al tien jaar een aanjager is van actieve samenwerking tussen kennisinstellingen, onderwijs, bedrijven en organisaties in Oost-Nederland.

Tijmen Schipper startte het ochtendprogramma met het ochtendsymposium ‘Gezamenlijk leren en innoveren ondersteunen in Learning Communities’ aan de hand van het meerjarige TechYourFuture onderzoeksprogramma ‘LLO Innovatiehub Oost-Nederland’. Tijmen gaf een toelichting over de doelen, activiteiten en eerste opbrengsten van de LLO Innovatiehub Oost-Nederland. Specifiek werd aandacht besteed aan het ontwikkelde conceptuele model om Learning Communities op verschillende niveaus goed te kunnen duiden.

Chiel van Dijk nam vervolgens de aanwezigen mee in een praktijkvoorbeeld waarbij het conceptuele model werd toegepast op het Logistics Lab. Dit is een plek waarin samen met verschillende partijen aan fysieke en digitale innovaties wordt gewerkt om grote maatschappelijke en technologische uitdagingen in de logistieke sector te adresseren.

Na het plenaire deel werd de groep opgesplitst in break-out groepen waarbij  twee groepen onder leiding van Maaike Endedijk en Tijmen Schipper zich richtten op het ecosysteem van Learning Communities met aandacht voor de rol van leidinggevenden, aanjagers en facilitators, alsmede het belang van verandermanagement en hoe Learning Communities opgeschaald en verduurzaamd kunnen worden. Een derde groep, onder leiding van Amber Kornet en Marjolein den Ouden, richtte zich op LLO-interventies, waarbij werd ingegaan op de vraag hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen actief met elkaar gaan en blijven leren in Learning Communities en welke interventies je hiervoor kunt inzetten. De ochtend werd afgesloten met korte pitches uit de verschillende break-out groepen.

Klik hier voor de uitgebreide terugblik op het ochtendprogramma, geschreven door Tijmen Schipper.

Terugblik ochtendprogramma TechYourFuture 10 jaar - Symposium Leven Lang Ontwikkelen

Meer weten?

Neem contact met ons op
Contactpagina