Nieuwe publicatie verschenen: Wijs met techniek: Met praktische werkvormen ethisch reflecteren over de impact van techniek.

Nieuwe publicatie verschenen: Wijs met techniek: Met praktische werkvormen ethisch reflecteren over de impact van techniek.

20 Apr 2023

In het project Wijs met Techniek werd onderzocht hoe reflectie op de impact van techniek op een toegankelijke en duurzame manier kan worden opgenomen in onderwijs (en professie). Reflectie op maatschappelijke en ethische aspecten van technologie komen op dit moment nog niet voldoende aan bod in het beroeps- en academisch onderwijs. Studenten moeten met name gevoel krijgen voor de betekenisaspecten van technologie.

Wijs met Techniek

De onderzoekers hebben daarom het boekje Wijs met techniek: Met praktische werkvormen ethisch reflecteren over de impact van techniek geschreven. In dit boekje vind je praktische werkvormen waarmee je direct aan de slag kunt je in je (onderwijs-) praktijk. De werkvormen worden toegelicht aan de hand van een herkenbaar voorbeeld: de elektrische deelscooter.  

Vraag hier de publicatie aan

Vul hier je gegevens in en je ontvangt direct de gratis digitale versie van de publicatie 'Wijs met techniek: Met praktische werkvormen ethisch reflecteren over de impact van techniek'.