Het project HYGENESYS (2022 – 2024) staat voor Hydrogen Generation System voor decentral applications. In dit RAAK MKB project onderzoeken bedrijven, kennisinstellingen en studenten hoe zij een prototype decentraal elektrolyse systeem kunnen ontwikkelen en bouwen dat voor 100% gebruikmaakt van groene energie. Zij zijn partners van het groeiende netwerk rondom het waterstof innovatiecentrum H2Hub Twente, eveneens de fysieke locatie voor dit onderzoek. Om oplossingen te vinden voor dit vraagstuk, wordt in deze context gewerkt met Challenge Based Learning Communities.
De challenge-based learning community is inmiddels al enige tijd onderweg en komt goed op stoom. Recent zijn de eerste ervaringen vanuit bedrijven, studenten en onderzoekers beschreven in een TechYourFuture-publicatie, het impactinterview ‘H2Hub: een challenged-based learning community voor waterstof ontwikkeling en toepassing, deel 1’. Een goed moment om in een 2e impactinterview met enkele betrokken onderzoekers, docenten, studenten en bedrijven de voortgang te bespreken, hun specifieke rol in de challenge-based learning community en vooral: welke inzichten en leerpunten zij ieder vanuit hun eigen perspectief zien.
Hans Gelten, projectleider HYGENESYS: “We zijn goed op stoom met het project en de learning community. Mijn belangrijkste conclusie tot nu toe? Hoe verder je met elkaar komt, hoe meer je elkaar nodig hebt om op detailniveau opnieuw stappen te zetten. Vooral de deelnemende studenten hebben elkaars werk, expertise en bevindingen nodig om zelf vanuit hun rol in de learning community naar de volgende fase te evolueren.”
Het impactinterview eindigt met nuttige handvatten voor het opzetten van Challenge Based Learning Communities.
Lees hier het volledige impactinterview.
Meer lezen?
Op de projectpagina van ‘H2Hub: een challenged-based learning community voor waterstof ontwikkeling en toepassing’ vind je meer informatie over het verloop van het onderzoek en de kennis en inzichten die zijn opgedaan.