Nieuw impactinterview: H2Hub: een challenged-based learning community voor waterstof ontwikkeling en toepassing

Nieuw impactinterview: H2Hub: een challenged-based learning community voor waterstof ontwikkeling en toepassing

31 Jan 2023

Het project HYGENESYS (2022 – 2024) staat voor Hydrogen Generation System voor decentral applications. In dit RAAK MKB project onderzoeken bedrijven, kennisinstellingen en studenten hoe zij een prototype decentraal elektrolyse systeem kunnen ontwikkelen en bouwen dat voor 100% gebruikmaakt van groene energie. Zij zijn partners van het groeiende netwerk rondom het waterstof innovatiecentrum H2Hub Twente, eveneens de fysieke locatie voor dit onderzoek. Om oplossingen te vinden voor dit vraagstuk, wordt in deze context gewerkt met Challenge Based Learning Communities.

Wat dit project extra bijzonder maakt, is een parallel onderzoeksdoel: met elkaar leren samenwerken vanuit een Challenge Based Learning Community. Hans Gelten is vanuit Saxion Hogeschool betrokken als projectleider HYGENESYS en werkt als docent/onderzoeker binnen het lectoraat Sustainable Energy Systems van Saxion Hogeschool. Hans: “Onze Challenge Based Learning Community is een leer- en innovatiemethodiek waarbinnen onderzoekers, studenten en bedrijfsmedewerkers gelijkwaardig samenwerken aan (deel)vraagstukken in relatie tot het project HYGENESYS. Hierbinnen inspireren zij elkaar voortdurend tot concrete innovatie.”

Lees hier het volledige impactinterview.

Meer lezen?

Op de projectpagina van 'H2Hub: een challenged-based learning community voor waterstof ontwikkeling en toepassing' vind je meer informatie over het verloop van het onderzoek en de kennis en inzichten die zijn opgedaan.