T. (Tim) Post

Tim Post studeerde in 2009 (cum laude) af bij de opleiding Educational Science & Technology aan de Universiteit Twente. Hij participeerde na zijn studie in een Europees onderzoeksproject dat zich richtte op de ontwikkeling en evaluatie van een interactieve online leeromgeving voor kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs.

Sindsdien werkte Tim als promovendus bij het onderzoekscentrum Science Education and Talent Development (SETD) aan de Universiteit Twente. Zijn onderzoek richtte zich op de vraag welke talenten, houdingen, motivaties en beeldvorming van belang zijn voor de ontwikkeling van onderzoekend en ontwerpend leren (als verzamelterm voor onderwijs op het gebied van bèta en techniek) onder kinderen in de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs. De centrale vraag van het promotietraject van Tim Post was: 'Welke denkvaardigheden, houdingen, motivaties en beeldvorming van leerlingen in de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs zijn belangrijk voor het nieuwsgierig en onderzoekende denken in de klas?' Twee jaar lang werden volledige schoolteams van zes basisscholen geprofessionaliseerd om het nieuwsgierig en onderzoekend denken van leerlingen te stimuleren als een integraal onderdeel van hun dagelijks lesgeven. In 2019 promoveerde hij op dit onderwerp.

Lees hier het impactinterview met Tim. 

Top 3 publicaties

  • Post, T., & Walma van der Molen, J. H. (2018). Development and validation of a questionnaire to measure primary school children’s images of and attitudes towards curiosity (the CIAC questionnaire). Motivation and Emotion, 1-20.
  • Post, T., & Walma van der Molen, J. H. (2018). Do children express curiosity at school? Exploring children's experiences of curiosity inside and outside the school context. Learning, Culture and Social Interaction, 18, 60-71.
  • Post, T. (2019). Fostering inquiry-based pedagogy in primary school. A longitudinal study into the effect of a two-year school improvement project. Enschede: University of Twente