K. (Karin) Dijkstra

Dr. Karin Dijkstra is sinds maart 2019 verbonden aan het lectoraat Verpleegkunde bij Saxion als Associate Lector. Karin Dijkstra is in 2009 gepromoveerd aan de Universiteit Twente op het onderwerp Healing Environments.

Zij is sinds haar promotie actief als onderzoeker op het domein van de omgevingspsychologie en heeft zich gericht op vraagstukken waarin de zorgomgeving centraal staat. Karin heeft van 2011-2015 gewerkt aan Plymouth University in Engeland en aansluitend vier jaar als universitair docent bij Klinische Psychologie aan de VU Amsterdam. Zij heeft o.a. onderzoek gedaan naar de effecten van Virtual Reality tijdens tandartsbehandelingen, de beleving van patiënten die in de tuin chemotherapie ondergingen, hoe verpleegkundigen hun werkomgeving ervaren en zij heeft een NWO replicatie-project geleid naar de stress-reducerende effecten van natuur.

Binnen haar onderzoek houdt Karin zich bezig met vraagstukken op het gebied van gepersonaliseerde zorg en technologie en heeft ze aandacht voor positieve gezondheid. Zo werkt zij o.a. aan projecten waarin gekeken wordt naar hoe technologie ingezet kan worden ter ondersteuning van het gezonder oud worden (healthy ageing) van migrantenouderen.