Whitepaper W&T in de basisschool - een koppeling tussen onderzoek en praktijk

Whitepaper W&T in de basisschool - een koppeling tussen onderzoek en praktijk

In de afgelopen jaren is binnen TechYourFuture veel onderzoek gedaan naar de implementatie van Wetenschap en Technologie (W&T) in het primair onderwijs. De kennis en praktische tools die hieruit zijn voortgekomen zijn nu overzichtelijk gebundeld in een whitepaper: W&T in de basisschool.

Leerlingen groeien op in een kennisintensieve en technologische samenleving. Onderwijs in wetenschap en technologie is belangrijk om kinderen hun omgeving te leren begrijpen en hen hierin te leren functioneren. De vraag die bij veel basisscholen leeft is hoe W&T op een effectieve wijze geïmplementeerd kan worden. Het uitgangspunt van TechYourFuture is hierbij dat W&T een structurele plek krijgt in het onderwijs, zodat de natuurlijke nieuwsgierigheid van leerlingen al vroeg wordt aangewakkerd en ze spelenderwijs vertrouwd raken met de uitdagingen van W&T.

In samenwerking met TechYourFuture hebben vele onderzoekers, onderwijsinstellingen en andere partners in de afgelopen jaren gewerkt aan praktijkgericht onderzoek naar het duurzaam en effectief inbedden van W&T in de dagelijkse onderwijspraktijk. In dit whitepaper worden zowel de onderzoeksresultaten als de praktische tools en werkwijzen die hieruit zijn voortgekomen gedeeld, aangevuld met praktische voorbeelden uit de onderwijspraktijk. 

Dit whitepaper is een mooi en praktisch document voor alle schoolleiders, leraren, samenwerkingspartners, onderzoekers, lerarenopleiders en andere geïnteresseerden die zich bezighouden met de implementatie van W&T-onderwijs in het primair onderwijs. 

Aanvragen whitepaper

Vul hier je gegevens in en je ontvangt direct de gratis digitale versie van het Whitepaper in je mailbox. Liever een gedrukte versie? Dit kun je aanvinken in het formulier. Deze is te verkrijgen tegen kostprijs (€4,- excl. BTW, excl. verzendkosten).