M. (Menno) Vos

Menno Vos studeerde sociale psychologie en is gepromoveerd in de organisatiepsychologie (2009) aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Hij werkte als onderzoeker aan het Instituut voor Integratie en Sociale weerbaarheid, waar hij onderzoek deed naar diversiteit in organisaties, leiderschapsontwikkeling en mentoring.

Sinds september 2012 is hij werkzaam als senior onderzoeker bij Hogeschool Windesheim bij het lectoraat Sociale Innovatie en Verscheidenheid. Daar richt hij zich op sociale innovatie en vernieuwend werkgeverschap in organisaties, waarbij oog is voor de unieke talenten en kwaliteiten van medewerkers. Daarnaast is hij docent bij de opleiding Human Resource management, waar hij onder andere onderzoeksmethodiek, leiderschap en duurzame inzetbaarheid doceert.

Vos richt zich binnen TechYourFuture op de instroom van schoolverlaters in de technieksector. Hierbij ligt de focus met name op wat de MKB in de techniekbranches met dreigende personeelstekorten kunnen doen om geschikt personeel te vinden en te behouden.

Sinds 1 september 2019 is Menno Vos lector ‘Leven lang Ontwikkelen’ bij Hogeschool Windesheim. Het blijvend ontwikkelen van mensen om bij te kunnen blijven op de huidige arbeidsmarkt is op dit moment één van de belangrijkste uitdagingen op human capital gebied. Als lector gaat Menno verder aan de slag met dit vraagstuk.

Lees hier het impactinterview met Menno. 

Top 3 publicaties