T. (Tjark) Huizinga

Tjark Huizinga Dr. studeerde Onderwijskunde aan de Universiteit Twente en studeerde daar af met een specialisatie in curriculumontwikkeling door docenten. Na het voltooien van de masteropleiding in 2009 begon Huizinga aan zijn promotieonderzoek aan de Universiteit Twente. In zijn promotieonderzoek staat de ontwerpexpertise van docenten in het voortgezet onderwijs en de wijze waarop deze expertise bevorderd kan worden centraal.

Tijdens zijn promotieonderzoek kwam hij in aanraking met diverse onderzoeksmethoden en -technieken. Tevens combineerde hij zijn promotieonderzoek met het verzorgen van onderwijskundige ontwerpvakken en het begeleiden van studenten.

In februari 2014 is Tjark begonnen als onderzoeker bij het lectoraat Innovatief en Effectief Onderwijs van Saxion. Als docent en onderzoeker is hij geïnteresseerd in docentprofessionalisering, studieloopbaanbegeleiding, studierendement en curriculumontwikkeling door docenten.

Onderzoeksfocus

Tjark Huizinga gaat zich samen met mentoren en decanen bezig houden met het ontwikkelen van een methodiek gericht op het effectief voeren van talentgerichte loopbaangesprekken met een passie voor techniek.