L.T. (Lida) Klaver, MSc

Lida Klaver is onderzoeker bij het Lectoraat Vernieuwingsonderwijs van Saxion Hogeschool. Lida is in Utrecht opgeleid als leraar basisonderwijs en heeft daarna de research master educational sciences gedaan. Deze combinatie komt goed van pas bij haar promotieonderzoek naar onderwijs over maatschappelijk-technologische vraagstukken (bèta burgerschap). De focus in dit onderzoek ligt op de achtergronden van leerlingen: wat voor ervaringen, houdingen, overtuigingen, kennis, en vaardigheden nemen leerlingen de klas in, en hoe verschillen leerlingen hierin?

Lida heeft een brede interesse, houdt van samenwerken en deelt haar kennis van onderzoeksmethoden en statistiek graag met haar collega’s. Zodoende is ze naast haar promotieonderzoek ook betrokken bij onderzoek over professionalisering van leraren en zelfsturend leren.

Publicaties

  • Tolkamp, J., Guérin, L.J.F, Klaver, L. (2019). Praktijkboek 'Bèta en technologie in burgerschapsonderwijs. Deventer: TechYourFuture
  • Klaver, L., & Walma van der Molen, J. (2020). Betrokken bij wereldproblemen. JSW, 9, 6–9.
  • Klaver, L. (2020). Burgerschapsvorming in coronatijden. DaltonVisie, 9(1), 9.
  • Klaver, L. & De Brouwer, J. (2020). De coronacrisis: voer voor burgerschapsvorming en kosmisch onderwijs. Montessori Magazine, 43(3), 14-17.