N. (Natascha) van Hattum

Natascha van Hattum-Janssen studeerde Toegepaste Onderwijskunde aan de Universiteit Twente, waar zij in 1995 afstudeerde bij de vakgroep Curriculumtechnologie. In datzelfde jaar vertrok ze naar Portugal, alwaar ze in 1996 begon als onderwijskundige voor de technische opleidingen van de Universidade do Minho. In 2004 heeft zij haar promotie afgerond bij deze universiteit op het gebied van invloed van toetsvormen op leerstijlen bij technische studenten, waarna een post-doc positie volgde, gericht op onderwijsverbeteringen voor technische studenten.

Van 2008 tot 2013 was Natascha als onderwijskundig onderzoeker verbonden aan het Onderwijskunde Instituut van de Universidade do Minho. Vanaf 2004 houdt zij zicht bezig met onderzoek naar projectgestuurd onderwijs voor technische studenten, in samenwerking met verschillende onderzoekers van de Universidade do Minho, resulterend in een jaarlijks symposium, International Symposium on Project Approaches in Engineering Education.

Tussen 2013 en 2018 was Natascha verbonden als Docent Onderzoek aan de opleiding Fashion & Textile Technology van Saxion, waar ze zich inzette voor het vormgeven van en integreren in het curriculum van toegepast onderzoek en de kennis en vaardigheden die studenten daarvoor nodig hebben.

Sinds 2018 is Natascha beleidsmedewerker kwaliteitszorg bij Saxion. Daarnaast is ze als  onderzoeker verbonden aan het project Bridge the Gap!

Lees hier het interview met Natascha in het Magazine Vijf jaar TechYourFuture.