Zwaluwstaarten 2.0 gelanceerd!

Zwaluwstaarten 2.0 gelanceerd!

11 Oct 2021

De stichting Zwaluwstaarten wil kinderen al op jonge leeftijd kennis laten maken met techniek. Al in 2005 kregen alle basisscholen in de gemeente Rijssen-Holten daarom techniekkisten aangeboden. Anno 2021 waren deze leskisten aan een update toe. Op 5 oktober werd daarom Zwaluwstaarten 2.0 gelanceerd!

Zwaluwstaarten 2.0 is een een pakket bestaande uit 8 thema's over de 7 werelden van techniek én de ruimte voor alle groepen in de basisschool. In totaal maar liefst 96 lessen waarbij voor de groepen 7 en 8 binnen elk thema een praktijkles kan worden uitgevoerd in een van de vernieuwde technieklokalen in drie scholen voor voortgezet onderwijs binnen de gemeente. Hiermee is een geweldige stap gezet in de PO-VO aansluiting op het gebied van Wetenschap en Technologie! 

Het totale pakket is ontwikkeld door Anika Embrechts van Saxion en bestaat naast de 8 thema’s uit een inspirerende teamtraining over onderzoekend en ontwerpend leren, de didactiek die in de lessen wordt toegepast.

Ook interesse?

Op dit moment is dit lespakket te gebruiken door de basisscholen in de gemeente Rijssen-Holten. Gezien de grote belangstelling vanuit andere schoolbesturen wordt echter hard gewerkt de lessen ook breder beschikbaar te kunnen stellen! Voor meer informatie  kunnen jullie contact opnemen via info@techyourfuture.nl. Maar houd voor updates vooral ook onze website en linked-in in de gaten!

Onderzoekers