Zabuki Festival in het teken van thee!

Zabuki Festival in het teken van thee!

4 Feb 2020

Op 6 en 7 februari 2020 zet hogeschool Saxion in Deventer voor de elfde keer haar deuren open voor ruim 500 basisschoolkinderen uit de regio. Deze ‘junior onderzoekers’ uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool, maken op interactieve wijze kennis met de fascinerende wereld van wetenschap en technologie.  Dit jaar wordt  tijdens dit Zabuki Festival aandacht besteed een alledaags product; thee.

Een programma vol beweging

Na een centrale opening, waarin een oud verhaal verteld zal worden over thee, gaan de kinderen prikkelende workshops volgen. Deze workshops worden gegeven door studenten van de Saxion opleidingen Archeologie, Pabo, Chemie en Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek.

Techniekpromotie voor de toekomstige generatie

Door kinderen in de basisschoolleeftijd al in aanraking te brengen met wetenschap en technologie, hoopt Saxion bij hen de interesse voor dit vakgebied aan te wakkeren. Dit is geheel in lijn met ‘Get Ready for a Smart World’, een van de speerpunten van Saxion. Door de krachten te bundelen met Zabuki sluit Saxion ook naadloos aan op de politieke agenda, waar aandacht voor wetenschap en technologie in het basisonderwijs een belangrijke plek inneemt.

 Wat is Zabuki?

Zabuki is een kinderscience-café in Deventer. Elke maand zijn er Zabuki-middagen waar basisschool kinderen in contact komen met wetenschap en technologie. Daarnaast organiseren Zabuki en Saxion, i.s.m. TechYourFuture jaarlijks een festival in Deventer en Enschede met workshops rondom een actueel thema.

Lees meer over het Zabuki Festival.