Webinar "W&T in je klas" gaat door!

Webinar "W&T in je klas" gaat door!

19 Mar 2020

TechYourFuture organiseert samen met Jet-net & TechNet en Dekkers&Blik verschillende webinars voor leraren en schoolleiders in het basisonderwijs om W&T te implementeren op school. Ook in deze tijd willen we onze expertise hierin blijven delen en gaan de webinars daarom door. De eerstvolgende webinar is op dinsdag 24 maart, schrijf je snel in!

Terugblik

Vorige week heeft de eerste webinar (van 3) plaatsgevonden. Als gastspreker hield Dr. Symen van der Zee, Lector Wetenschap en Techniek van Hogeschool Saxion en TechYourFuture, zijn presentatie met als thema: ‘Effectief W&T-onderwijs geven met jouw kennis en talenten’. De ‘live chat’ bood alle deelnemers de mogelijkheid om vragen te stellen aan de gastspreker en om tips tussen de deelnemers onderling uit te wisselen. 

In zijn presentatie besprak Symen van der Zee welke kennis er vanuit de theorie is over dit onderwerp en gaf hij aan hoe dit vertaald kan worden naar de praktijk in de klas. Hierin benadrukte hij dat een goede voorbereiding door de leerkracht essentieel is voor het goed uitvoeren van een W&T-les. Daarbij is het van belang om de juiste vragen te stellen, waardoor je leerlingen tijdens W&T activiteiten niet alleen ‘hands-on’ maar ook 'minds-on’ laat werken. 

Kijk hier het webinar terug

Geïntereseerd? Meld je aan!

Meld je hier aan voor de volgende webinars. Het volgende webinar staat gepland op dinsdagmiddag 24 maart van 16.00- 17.00 uur met als thema: ‘Hoe integreer ik W&T in mijn onderwijs?’. 

Bekijk ook de 3 tips van Symen: