Webinarserie "W&T integreren in je onderwijs"

Webinarserie "W&T integreren in je onderwijs"

2 Apr 2020

TechYourFuture organiseert samen met Jet-net & TechNet en Dekkers&Blik verschillende webinars voor leraren in het basisonderwijs om W&T te integreren in het onderwijs. Ook in deze tijd willen we onze expertise hierin blijven delen en gaan de webinars daarom door. De volgende gratis webinar gaat over W&T en Taal en vindt plaats op dinsdag 7 april.

Terugblik

Webinar 1 vond plaats op dinsdag 10 maart met gastspreker Symen van der Zee. Het thema dat centraal stond, was 'Effectief W&T-onderwijs geven met jouw kennis en talenten'. Lees hier de terugblik van webinar 1.

Webinar 2 werd dinsdag 24 maart goed bezocht door leraren uit heel Nederland. Als gastspreker hield Dr. Ir. Anika Embrechts (docent/onderzoeker bij Saxion en TechYourFuture) haar presentatie met als thema 'W&T in je klas' en gaf ze direct antwoord op vragen van de deelnemers. Ingrid Langeveld, schoolleider van de Haarschool in Holten, vertelde als praktijkdeskundige over het proces van integratie van W&T bij haar op school. Ook deelden de deelnemers onderling tips met elkaar via de 'live chat'.

3 tips

In het kort drie tips van Anika en Ingrid op een rij:

  1. Neem geen sprong in het diepe, maar pak de integratie en visievorming in stapjes aan: start met kleine activiteiten in de praktijk
  2. Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden: maak gebruik van kennis die er al is. Bijvoorbeeld bij collega’s, in je stichting, regio en online.
  3. W&T onderwijs is maatwerk: integratie van W&T werkt het best als het aansluit bij de werkwijze (en de speerpunten) van de school.

Wil je hier nog meer over lezen, download dan ook het verslag van het webinar: "Wetenschap & Techniek integreren in je onderwijs: hoe doe je dat?

Kijk hier webinar 2 terug

Webinar dinsdag 7 april: W&T en Taal

Op dinsdagmiddag 7 april van 16.00-17.00 uur is het laatste gratis webinar voor leraren met als thema: 'Integratie W&T en Taal' met als gastspreker Dr. Martine Gijsel (associate lector Taaldidactiek Saxion).