Webinar W&T expert-meeting

Webinar W&T expert-meeting

9 Dec 2020

Begin 2020 heeft TechYourFuture het W&T Kompas gelanceerd. Een instrument waarmee basisschoolteams onder leiding van W&T-experts hun koers voor W&T-onderwijs kunnen uitstippelen. Onze wens was alle W&T-experts met elkaar in contact te brengen om ervaringen te delen en kennis uit te wisselen rond hun begeleiding in de scholen. Uiteraard kon zo'n bijeenkomst niet fysiek plaatsvinden. Om de W&T-experts wel te kunnen inspireren en voorzien van de meest up-to-date informatie over W&T-onderwijs, hebben we op 8 december een webinar georganiseerd voor hen en andere geinteresseerden in het W&T Kompas.

Dr. Symen van der Zee trapte af en lichtte met een boeiende presentatie toe hoe zijn onderzoek over naar de analyse van W&T leermateriaal heeft geleid tot een ondersteunende tool voor schoolteams die hun methodes goed onder de loep willen nemen of die zoeken naar geschikte leermaterialen passend bij hun eigen visie en doelen voor W&T-onderwijs. Klik hier om de kijkwijzer te bekijken

Vervolgens vertelde dr.ir. Anika Embrechts, zelf W&T-expert, over haar ervaringen met schoolteams van vele basisscholen. Ze deelde waardevolle tips en ging in op concrete vragen van collega's.

Tot slot werd het nieuwste whitepaper, W&T in de basisschool, gepresenteerd. In de afgelopen jaren is binnen TechYourFuture veel onderzoek gedaan naar de implementatie van Wetenschap en Technologie (W&T) in het primair onderwijs. De kennis en praktische tools die hieruit zijn voortgekomen zijn overzichtelijk gebundeld in dit whitepaper. Het is een mooi en praktisch document voor alle schoolleiders, leraren, samenwerkingspartners, onderzoekers, lerarenopleiders en andere geïnteresseerden die zich bezighouden met de implementatie van W&T in het primair onderwijs.