Vruchtbare week voor TechYourFuture bij de internationale SEFI-conferentie 2019 in Boedapest!

Vruchtbare week voor TechYourFuture bij de internationale SEFI-conferentie 2019 in Boedapest!

23 Sep 2019

Van 16 t/m 19 september was de jaarlijkse internationale conferentie voor techniekonderwijs: SEFI. Dit jaar vond de 47e SEFI-conferentie plaats op de Technische Universiteit van Boedapest. Thema van deze conferentie was 'Complexity is the new normality'. 

SEFI is een conferentie voor (onderwijskundig) onderzoekers, docenten van technische opleidingen en andere geïnteresseerden. De nieuwste inzichten vanuit onderzoek worden er gedeeld door middel van lezingen, workshop en discussies. De conferentie werd bezocht door een flinke afvaardiging van UT, Saxion en TechYourFuture onderzoekers, directeuren, teamleiders en onderwijskundigen. 

Vier TechYourFuture-onderzoeken in de spotlight

Irene Visscher – Voerman presenteerde haar bevindingen uit de projecten ‘Interdisciplinair samenwerken in technisch onderwijs op het hbo’ en ‘de rol van de tutor als coach bij technisch onderwijs. Natascha van Hattum en Mirte Disberg gaven een workshop rondom de ‘nodige aandacht voor de plaats van professionele socialisatie van de student in het gehele curriculum van technische hbo/wo opleidingen’. Sjoerd Peters, Milan Wolffgramm en Mirte Disberg presenteerden de bevindingen over ‘hoe werk verandert door technologische ontwikkelingen en welke gevolgen dat heeft voor de competenties van de technische medewerker van de toekomst'. 

Best paper award SEFI 2019 voor Saxion/ TechYourFuture onderzoekers

Saxion onderzoekers Sjoerd Peters, Milan Wolffgramm en Kristy McGovern en Stephan Corporaal hebben de Best Paper Award in de wacht gesleept voor het beste onderzoekspaper. Het onderzoek laat zien hoe werk verandert door technologische ontwikkeling en wat dit betekent voor de competenties van studenten en werknemers. 

In 2020 SEFI naar Nederland!

SEFI 2020 vindt plaats in Nederland. Op de locatie Universiteit Twente Campus werken de 4TU’s (TU Delft, TU Eindhoven, TU Wageningen en Universiteit Twente) en Saxion Hogeschool samen om dit te organiseren. Het thema van SEFI conferentie 2020 is ‘engagement’ . Het gaat onder andere over het verbinden van verschillende opleidingen en expertises, het verbinden van onderwijs en bedrijfsleven, het verbinden van studenten met docenten.

We zijn vereerd dat we alle (internationale) experts mogen ontvangen in Nederland met de SEFI; en nodigen alle betrokkenen bij deze vast van harte uit om deel te nemen!

Bekijk hier ook de video van de aankondiging van SEFI 2020: Engagement. 

Publicaties

Bekijk hier de publicaties die gepresenteerd werden tijdens de SEFI 2019 in Boedapest: