Volgende training WT Expert start in september

Volgende training WT Expert start in september

7 Jun 2022

Vanuit de Provincie Overijssel wordt het belang van Wetenschap en Technologie (W&T) ondersteund. Dankzij hun subsidie kan TechYourFuture de training tot W&T-expert kosteloos aanbieden.
 
Om basisscholen meer zicht te geven op waar zij staan ten aanzien van Wetenschap en Technologie (W&T-) onderwijs heeft TechYourFuture het W&T Kompas ontwikkeld. Een digitale vragenlijst die door het hele schoolteam ingevuld wordt. Onder leiding van een W&T expert worden de resultaten vervolgens met het team besproken.
 
In september starten we met het trainen van een nieuwe lichting W&T experts. Dit zijn leerkrachten die binnen hun schoolbestuur aan de slag gaan om het W&T Kompas op de scholen af te nemen. Eerder hebben zeven W&T experts vanuit schoolbesturen uit Enschede en Almelo/Deventer de training gevolgd. Daar lees je hier meer over.

In deze flyer lees je meer over de meerwaarde van W&T experts binnen schoolbesturen.

 • Voor wie? Leerkrachten/kwaliteitsmedewerkers/IB-ers/schoolleiders in Overijssel met affiniteit voor W&T. Vooroplopers op het gebied van W&T onderwijs, die hun eigen team en dat van andere scholen kunnen begeleiden.
 • Wat leer je? Hoe je het W&T Kompas kunt afnemen bij basisscholen. Ook ga je deel uitmaken van het netwerk van al getrainde W&T-experts. Met en van hen leer je hoe je scholen kunt begeleiden om W&T een structurele plek in het onderwijs te geven.
 • Hoe vaak? De training wordt op 3 middagen aangeboden. Daarnaast maak je deel uit van een netwerk van enthousiaste W&T experts. We faciliteren 3 keer per jaar een netwerkmeeting waarbij kennis en ervaring gedeeld wordt.
 • Wanneer en waar?
  Mogelijkheid 1:
  Wanneer: Eén bijeenkomst in september en twee in november.
  Waar: Saxion, locatie Deventer.
  Mogelijkheid 2: 
  Wanneer: Eén bijeenkomst in januari, één in maart en één in april.
  Waar: Saxion, locatie Enschede.
 • Aanmelden? Stuur een berichtje naar één van onze trainers:

  Marieke Krakers 
  (m.m.krakers@saxion.nl)
   Marieke Willemsen - Kok 
  (m.a.h.kok@willemsen.nl)
   Patrick Schutte 
  (p.e.schutte@saxion.nl)