TechYourFuture van start met LLO Innovatiehub Oost-Nederland!

TechYourFuture van start met LLO Innovatiehub Oost-Nederland!

26 Oct 2022

Hogeschool Windesheim, Hogeschool Saxion, ROC van Twente, Aventus en Universiteit Twente bundelen hun krachten in een uniek meerjaren onderzoeksprogramma op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen.

In dit programma Leven Lang Ontwikkelen Innovatiehub Oost-Nederland – mogelijk gemaakt door het Centre of Expertise TechYourFuture - worden diverse onderzoeks- en innovatieprojecten van de kennisinstellingen en bijbehorende sociale partners en bedrijven met elkaar verbonden in een gezamenlijke Leven Lang Ontwikkelen (LLO) innovatiehub. Focus is het ontwerp, implementatie en bestendigen van innovatieve LLO-interventies voor het duurzaam in beweging krijgen van (potentiële) vakmensen voor, met en door technologie. 

Beoogde opbrengsten

In het programma realiseren we met behulp van learning communities van bedrijven kennisinstellingen: 

  • Een integraal LLO-framework en bijbehorende toolbox voor het duurzaam in beweging krijgen van mensen voor, met en door technologie.
  • Samenhangende innovatieve LLO-interventies rondom de vier grote maatschappelijke transities in onze regio: (1) Leven in goede gezondheid; (2) Energietransitie en circulariteit; (3) Digitale transformatie en (4) Veiligheid.
  • Een LLO-Lab met een continue stroom van praktijkproducten, events, publicaties en key-enabling-methodologieën.

Stephan Corporaal, een van de betrokken onderzoekers: "Met het TechYourFuture-programma verbinden, verdiepen en vernieuwen we de vele losse puzzelstukjes op het gebied van LLO en werken we aan de verbinding van de LLO onderzoeksgroepen met de sociale partners, de regionale human capital/llo agenda’s en bedrijven in Oost-Nederland”.

Een van de betrokken bedrijven: “LLO in learning communities kan het verschil betekenen. Binnen een learning community ben je namelijk niet aan de grenzen van je bedrijf gebonden en kun je elkaar veel meer voeden en zaken met elkaar realiseren”

Platform in ontwikkeling

We houden je op de hoogte van dit programma via de TechYourFuture-website. Alle nieuwe publicaties, tools en aanpakken die reeds beschikbaar zijn of nog volgen, worden hier geplaatst. Gerelateerd aan de vier genoemde transities: energietransitie, leven in goede gezondheid, digitale transformatie en veiligheid.

Bekijk hier het platform van de Leven Lang Ontwikkelen Innovatiehub Oost-Nederland.

Contact

Vanzelfsprekend staan we erg open voor samenwerking met nieuwe partners en initiatieven! Voor meer informatie kunt u direct contact opnemen met projectleider Niek Zuidhof (e.n.zuidhof@saxion.nl). 

Onderzoekers van dit programma: Stephan Corporaal (Hogeschool Saxion), Maaike Endedijk (Universiteit Twente), Menno Vos (Hogeschool Windesheim), Marjolein den Ouden (ROC van Twente), Inge van Baalen (Aventus), Mirte Disberg (TechYourFuture)

Onderzoekers