TechYourFuture sluit aan bij AdoptIDee

TechYourFuture sluit aan bij AdoptIDee

4 Mar 2020

TechYourFuture sluit aan bij het initiatief AdoptIDee in Haaksbergen. AdoptIDee is een initiatief van PNO Consultants en laat scholieren uit groep 6, 7 en 8 de handen ineen slaan met innovatieve bedrijven in de regio. Aan de hand van een probleemstelling, geformuleerd door de deelnemende bedrijven, bedenken leerlingen in kleine groepen een oplossing. Zo helpen leerlingen ondernemers aan creatieve oplossingen voor hun complexe vraagstukken en dragen bedrijven op hun beurt bij aan de aansluiting met het onderwijs.

Op 5 februari heeft een kick off plaatsgevonden voor alle scholen uit Haaksbergen die met de eerste editie in deze regio gaan meedoen. Eerdere editities hebben plaatsgevonden in Groningen en Leeuwarden. Op 3 maart vond de kick off plaats voor zowel de deelnemende scholen en bedrijven in Haaksbergen. De komende periode gaan de ondernemers bij de scholen langs om hun opdracht te pitchen aan de leerlingen en er vindt ook een bedrijfsbezoek plaats. Tot slot vindt op 21 april het eindevenement plaats waar de leerlingen hun ideeën zullen presenteren aan de ondernemers, ouders, regionale overheidsvertegenwoordigers en andere geïnteresseerden. 

       

TechYourFuture ondersteunt de deelnemende scholen en bedrijven in het formuleren van een geschikte probleemstelling en in de manier waarop de leerlingen kunnen werken aan de probleemstelling. Een methodiek dat goed past bij deze manier van werken is Onderzoekend en Ontwerpend Leren. Ook ondersteunt TechYourFuture in het organiseren van een effectief bedrijfsbezoek door kennis en inzichten te delen uit het project 'Effectieve bedrijfsbezoeken' in de vorm van een handleiding voor scholen en een handleiding voor bedrijven. Deze vernieuwde handleidingen zullen binnenkort algemeen (gratis) beschikbaar zijn via onze website. 

Filmpje kick-off

Meer lezen?

Lees hier meer over AdoptIDee en blijf op de hoogte van de TechYourFuture-projecten door u in te schrijven voor de nieuwsbrief voor Primair onderwijs of Onderwijs-Arbeidsmarkt!