STO webinar: Versterk uw techniekteam met hybride professionals

STO webinar: Versterk uw techniekteam met hybride professionals

2 Feb 2022

Hybride professionals in de techniek combineren een baan in het technisch bedrijfsleven met een baan in het onderwijs. Veel STO-regio’s willen dergelijk hybride personeel gaan aantrekken of doen dat al. Logisch, want met hybride professionals haal je de praktijk in huis, wordt het onderwijs ‘levensecht’, wordt het docententekort verminderd en wordt er gewerkt aan een betere aansluiting tussen onderwijs en beroepspraktijk. Voor bedrijven betekent het ‘uitlenen’ van medewerkers dat ze een directe relatie opbouwen met mogelijk toekomstige werknemers en hun bedrijf en activiteiten onder de aandacht brengen van leerlingen.

Op 19 januari 2022 organiseerde Sterk Techniekonderwijs het webinar 'Versterk uw techniekteam met hybride professionals'. Tijdens dit webinar werd gesproken met onder andere Monique Ridder en Richard Heerkes over hoe er meer hybride professionals geworven kunnen worden, wat de ervaren meerwaarde van het werken met hybride professionals is en hoe de praktische knelpunten die in de dagelijkse praktijk optreden kunnen worden opgelost. 

Uit onderzoek blijkt dat hybride professionals wel degelijk van meerwaarde zijn voor zowel het bedrijfsleven als het technisch beroepsonderwijs. Op het grensvlak van school en bedrijf zorgen ze ervoor dat ervaring en expertise naar beide kanten meer gaat stromen. Om van die meerwaarde te profiteren, is wel enige flexibiliteit gevraagd, van zowel school, bedrijf als van de hybride professional zelf. Vooral scholen zouden nog wat meer kunnen leren om het ijzer te smeden als het heet is.

Het webinar is terug te kijken via de volgende link.

 

STO webinar 'Versterk uw techniekteam met hybride professionals'