SIA-congres: #De regio als speelveld voor samenwerking in learning communities

SIA-congres: #De regio als speelveld voor samenwerking in learning communities

18 Nov 2022

Learning communities worden steeds vaker ingezet als middel om leven lang ontwikkelen over verschillende niveaus aan te jagen. Zoals bij medewerkers zodat zij goed mee kunnen met de ontwikkelingen in hun werk, of organisaties om de uitdagingen in de samenleving het hoofd te kunnen bieden. Op donderdag 17 november 2022 vertelden we op het SIA congres – Het congres voor verschilmakers - in Leiden over onze ervaringen met learning communities in ecosystemen.

Gas Erop! Learning communities in de installatiebranche

In het gelijknamige project ‘Gas Erop! Learning communities in de installatiebranche’ wordt gewerkt met micro learning communities, waarbij de onderliggende vraagstukken in de installatiebedrijven worden opgelost om de energietransitie te bevorderen. Om deze learnng communities goed vorm te geven, is in de samenwerking tussen onderzoek, onderwijs en de betrokken installatiebedrijven een prototype ontwikkeld om learning communities vorm te geven.

Lees hier meer over deze micro learning communities.

H2Hub Twente: technische innovaties aanpakken in challenge-based learning communities

Anders dan de voorgaande inzet van learning communities, wordt in het project ‘ H2Hub Twente: challange-based learning communities …’ gewerkt in een groter samenwerkingsverband. Hierbij komen verschillende tehnische bedrijven die met waterstof (willen) werken samen met docenten en studenten van hbo- en mbo-kennisinstellingen om met de uitdagingen rondom het werken met waterstof aan de slag te gaan.

Lees hier meer over deze challanage-based learning communities.

Naar een programma Leven Lang Ontwikkelen: innovatiehub

Inzetten op leven lang ontwikkelen, hoe doe je dat? Wat komt daarbij kijken, en welke praktische stappen kunnen bedrijven (en kennisinstellingen) al kunnen? In het programma ‘Leven Lang Ontwikkelen Innovatiehub Oost-Nederland’ wordt de komende periode gewerkt om alle belangrijke inzichten rondom deze vragen te vertalen naar heldere inzichten, praktische tools, en relevante voorbeelden uit de praktijk. Houd daarom de website in de gaten voor meer nieuws!

Bekijk hier het platform Leven Lang Ontwikkelen.