Kennis uit onderzoek: Aantrekkelijk werkgeverschap

Kennis uit onderzoek: Aantrekkelijk werkgeverschap

Wat kunnen werkgevers doen om aantrekkelijker te zijn voor jonge technici? In het project Aantrekkelijk werkgeverschap voor jonge baanzoekers  werd antwoord gezocht op deze vraag.

De afgelopen jaren zijn er veel beleidsgroepen, adviesnotities, initiatieven en samenwerkingsverbanden ontstaan die de kloof tussen jonge technici en bedrijven hebben geprobeerd te verkleinen. Ook hebben zij veel mooie initiatieven gelanceerd om de technieksector aantrekkelijker te maken voor jongeren. In ons ebook voegen wij iets toe aan alle bestaande initiatieven: we hebben niet over jongeren gepraat, maar we hebben jongeren met jongeren laten praten. Wat bedenken zij zelf om de aantrekkingskracht van de technische sector te verhogen? Wat zijn hun ervaringen in de techniek? Wat zijn volgens hen best practices en minder goede dingen van de techniek? In dit ebook vatten we hun belangrijkste ervaringen samen.

Downloads

De resultaten zijn beschreven in het ebook 'Wat jongeren écht willen van werkgevers in de techniek'. U kunt hier het ebook aanvragen!

Daarnaast zijn nog een tweetal artikelen verschenen rond dit project: