Publicatie 'Omarm onzekerheid! Technici van de toekomst: onvoorstelbaar adaptief in een onvoorspelbare wereld.'

Publicatie 'Omarm onzekerheid! Technici van de toekomst: onvoorstelbaar adaptief in een onvoorspelbare wereld.'

Technici staan steeds vaker voor uitdagingen door nieuwe of snel veranderende technologieën. Werkgevers benoemen adaptief vermogen als een van de belangrijkste competenties van afgestudeerde technici. Maar wat is adaptief vermogen precies? Onderzoek naar het operationaliseren van het begrip adaptief vermogen is tot nu toe geïsoleerd binnen een aantal disciplines uitgevoerd.

Over deze publicatie

Tijdens het project 'Adaptiviteit in techniekonderwijs' is bijgedragen aan de conceptualisering van adaptief vermogen gebruikmakend van een combinatie van verschillende disciplines (filosofie, hrm, psychologie en onderwijskunde). Er is een theoretisch en praktisch gestoeld kader geformuleerd waarmee het onderwijs ondersteund kan worden om technici beter voor een onzekere toekomst op te leiden. De kennis en inzichten die zijn opgedaan in het onderzoek zijn samengebracht in een onderzoeksrapport.

Aanvragen

Vraag hier het gratis digitale onderzoeksrapport aan: 'Omarm onzekerheid! Technici van de toekomst: onvoorstelbaar adaptief in een onvoorspelbare wereld'. U ontvangt de publicatie direct via de mail.