Vrouwen en meiden in de technologie en ICT - webinar PTvT

Vrouwen en meiden in de technologie en ICT - webinar PTvT

6 Jan 2021

Door het coronavirus realiseren we ons, nu meer dan ooit, dat we afhankelijk zijn van technologie en digitalisering. We hebben technici hard nodig: niet alleen om slimme technische oplossingen te bedenken, maar ook voor het installeren en onderhouden ervan.

In Nederland wordt slechts 14 procent van de technische beroepen door vrouwen uitgeoefend. Voor de ontwikkeling van Nederland als kennis en innovatieland is het essentieel dat dit percentage omhoog gaat. Niet alleen om de tekorten in de technische sector op te lossen maar ook voor de sociaal en economische waarde die door diversiteit worden gecreëerd.

Het is zorgelijk dat “recente cijfers van de Techniekpactmonitor”  laten zien dat, ondanks de toename van het aantal en aandeel vrouwelijke technische professionals, het verschil tussen mannen en vrouwen groot blijft.

Kortom: tijd om het thema ‘Vrouwen en meiden in de Technologie en ICT’ op de kaart te zetten! Platform Talent voor Technologie trapt het jaar af met een webinar op dinsdag 26 januari, van 13:00 tot 14:30 uur. Meer informatie over het programma en de mogelijkheid tot aanmelden vind je op de website van Platform Talent voor Technologie.