Onderzoek uitgelicht: Gas erop!

Onderzoek uitgelicht: Gas erop!

19 Dec 2019

Op de pagina impact van TechYourFuture geven we via impactinterviews een inkijkje in hoe we samen met het werkveld toewerken naar de maatschappelijke doelstellingen van TechYourFuture.  Deze keer lichten we het interview uit dat is geweest met enthousiaste betrokkenen van het project Gas erop! Leergemeenschappen in de installatiebranche. 

Learning community Gas erop! koerst op nieuwe vormen van leren voor energietransitie

De installatiebranche is nauw verbonden met vele maatschappelijke transities op gebied van bijvoorbeeld energie, infrastructuur, duurzaamheid en ICT-toepassingen. Voor deze transities wordt de installatiebranche vaak gezien als uitvoerder ofwel ‘enabler’. Zonder (innovaties in) de installatiebranche komen de gewenste transities er namelijk niet. Het lerend en innoverend vermogen van de installateurs is cruciaal om goed voorbereid te zijn op hun steeds veranderende werkrealiteit. Installateurs moeten zich daarom blijvend ontwikkelen en continu bijleren.

De Universiteit Twente, Saxion, Windesheim, ROC van Twente en diverse bedrijven in de installatiebranche in Oost-Nederland hebben hun krachten gebundeld om in dit vooronderzoek te komen tot een concept voor zogenaamde learning communities. Binnen deze vorm van werkplekleren zullen werk, leer- en organisatiekenmerken zo worden ingericht dat leren en ontwikkelen in de techniek 'als vanzelf' gaat en beklijft.

In het impactinterview met enthousiaste betrokkenen bij het project wordt deze bijzondere aanpak verduidelijkt. 

Meer lezen?

Op de projectpagina van Gas er erop! Leergemeenschappen in de installatiebranche staat meer informatie over de achtergronden en de aanpak.