Onderzoek TechYourFuture uitgelicht:  dr. Maarten van Riemsdijk over het onderzoek RoboTao

Onderzoek TechYourFuture uitgelicht: dr. Maarten van Riemsdijk over het onderzoek RoboTao

28 May 2019

Op de pagina impact van TechYourFuture geven we via impactinterviews een inkijkje in hoe we samen met het werkveld toewerken naar de maatschappelijke doelstellingen van TechYourFuture.  Iedere twee weken staat een onderzoeksproject centraal.

Deze keer lichten we het interview met TechYourFuture onderzoeker dr. Maarten van Riemsdijk uit.

In de afgelopen periode heeft Maarten voor TechYourFuture in samenwerking met TechForFuture en het lectoraat mechatronica gewerkt aan het onderzoeksproject RoboTao. Dit onderzoek is opgebouwd rondom twee vragen: hoe ziet de toekomstige mens-robot interactie eruit in de productieomgevingen van de toekomst? En ook: welke vaardigheden hebben de mens en robot daarvoor nodig? Maarten: “Het gaat hier om een ingrijpend technisch vraagstuk met maatschappelijke en bedrijfsmatig grote consequenties.”

Het hele interview met Maarten van Riemsdijk lees je hier.

In het onderzoeksproject RoboTao is nauw samengewerkt met twee high-tech bedrijven. Christian Suurmeijer van Benchmark Electronics licht in het tweede interview deze succesvolle samenwerking toe: “Het is fijn als je met studenten kunt werken die minder aan onze bedrijfseconomische en op rendement gerichte setting gebonden zijn. Dat geeft ruimte voor innovatie en onderzoek zoals in het RoboTao project.”

Het interview met Christian Suurmeijer lees je hier.