Nijverdalse Techniekdag in de krant

Nijverdalse Techniekdag in de krant

29 Mar 2019

Op 10 maart verscheen een mooi nieuwsartikel in de Tubantia over de Techniekdag in Hellendoorn en Nijverdal. Dit mooie initiatief biedt al ruim 10 jaar lang een ontmoetingsplaats voor scholen en bedrijven in de regio. Ruim twintig bedrijven uit de gemeente Hellendoorn zetten op 12 maart hun deuren open om ruim vijfhonderd basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 te ontvangen.

„Je kunt ze laten zien hoe het er in het echt aan toegaat en hen hopelijk enthousiasmeren” - Richard Nieuwenhuis

In het artikel vertellen Henk Groot Wassink (Prinses Marijkeschool), Frank Hegeman (Aannemingsmaatschappij Hegeman), Richard Nieuwenhuis en Wilfred Ligtenberg (Niverplast) over de organisatie achter deze dag. Sinds vorig jaar maken een aantal bedrijven en scholen gebruik van de methodiek die TechYourFuture heeft ontwikkeld voor het organiseren van effectieve bedrijfsbezoeken. De bedrijven ontwikkelen een betekenisvolle opdracht waar de leerlingen mee aan de slag kunnen. Zo heeft Niverplast bijvoorbeeld de leerlingen de opdracht gegeven om duurzame oplossingen voor plastic in verpakkingsmateriaal te bedenken.

 „Onbekend maakt onbemind en dat geldt zeker voor werken in de techniek. Zonde, want techniek is de motor van de economie.” - Henk Groot Wassink

De deelnemers van de Techniekdag zijn enthousiast en hopen dat dit initiatief nog jaren blijft bestaan. De scholen en bedrijven die gebruik maken van de TechYourFuture-methodiek vinden het een duidelijke meerwaarde hebben voor de leerlingen. Het enthousiasme voor de techniek wordt extra gestimuleerd, en de leerlingen zijn beter voorbereid op het bedrijfsbezoek.

Lees hier het nieuwsartikel ‘Techniekdag voor het Hellendoornse basisonderwijs: ‘Vies en zwaar werk? Echt niet!’