Op vrijdag 16 mei waren we uitgenodigd bij het Graafschap College in Doetinchem, een van de mbo-instellingen die participeert in het project TechForward. Tijdens deze derde projectbijeenkomst werden ervaringen uitgewisseld en werd gebrainstormd over de vervolgstappen in het project.
Marloes Postel, Associate Lector Technology, Health & Care van Saxion startte de bijeenkomst met het delen van enkele mooie successen. Een belangrijke mijlpaal was de lancering van de Technologiecompetentie wijzer. Om het ontwikkelproces hiervan tot nu toe in beeld te brengen werd een mooie infographic gemaakt. Daarnaast waren er nog een prachtige praktijkpublicatie en relevante rapportages voor en met zorgpartners. Vervolgens deelden de onderzoekers Yvonne Weening (Graafschap College) en Daphne Klein Braskamp (Saxion) hun ervaringen uit de interview-ronde met docenten. De verzamelde input biedt handvatten voor concrete leeractiviteiten en werkvormen voor het verdere verloop van het project. De interviews leverden een grote hoeveelheid input en feedback die de onderzoekers de komende tijd systematisch zullen gaan verwerken.
Een van de werkvormen die de komende periode zal worden ingezet zijn sabotagesessies. Docenten denken in deze sessies actief mee over hoe zijzelf, collega’s en studenten het beste kunnen worden betrokken bij de implementatie van technologie in het onderwijs. Hoe onderzoekers deze creatieve sessies kunnen gaan vormgeven de komende periode werd gepresenteerd door Aventus onderzoeker Ivo Feuth.
Nadat we getrakteerd werden op een lekkere apple-crumble met ijs, bereid en geserveerd door studenten van de horeca-opleiding, mochten we ervaren hoe de immersive-room wordt ingezet. Een prachtige indrukwekkende ervaring en een heel mooi voorbeeld van hoe technologie kan worden ingezet om maatschappelijke relevante onderwerpen middels aansprekende scenario’s in het onderwijs aan de orde te stellen.