Nieuwe webinarserie voor leerkrachten basisonderwijs

Nieuwe webinarserie voor leerkrachten basisonderwijs

25 Feb 2020

Ben jij een basisschool leerkracht en ga je binnenkort beginnen met het geven van Wetenschap & Techniek onderwijs? Of geef je het vak al een tijdje en wil je meer inspiratie en handvatten om W&T zo leuk en efficiënt mogelijk te geven? Volg dan vanaf maart 2020 de nieuwe serie webinars vol nuttige informatie en bruikbare tips speciaal voor leerkrachten in het basisonderwijs!

Boeiende gastsprekers en handige tips

Ieder webinar heeft een ander thema en andere wetenschappelijk onderlegde gastsprekers en ervaringsdeskundigen:

  • Gastspreker tijdens het eerste webinar is dr. Symen van der Zee, lector Wetenschap en Techniek in het onderwijs aan Saxion. Hij gaat dieper in op de kennis, vaardigheden en houding die je als leerkracht nodig hebt om W&T-onderwijs op een effectieve manier te geven.
  • In het tweede webinar is dr. Anna Hotze aan het woord. Ze is lector wetenschap en technologie aan de Hogeschool iPabo en vertelthoe je W&T kunt integreren in het bestaande onderwijs.
  • In webinar 3 staat centraal het integreren van W&T met taal. Spreker is dr. Martine Gijsel, associate lector Taaldidactiek Saxion. Een ervaringsdeskundige vertelt over de eigen aanpak en zo leer je wat écht werkt als je W&T gaat geven.

Kosteloos en laagdrempelig

De webinars vormen één geheel, maar zijn ook los van elkaar te volgen. Deelname aan de webinars is kosteloos en laagdrempelig. Een enthousiaste schoolleider uit een voorgaande webinarserie: "Zeker voor scholen die bezig zijn met de vraag welke kant ze uit willen met Wetenschap & Techniek en met hun onderwijsstijl, zijn de sessies heel nuttig. Of als je ideeën wilt opdoen en nieuwsgierig bent naar de ervaringen van andere scholen die al verder zijn of juist net beginnen.” 

Onderwerpen en data van de webinars

-          dinsdag 10 maart 2020, 16.00 – 17.00 uur: Effectief W&T-onderwijs geven met jouw kennis en talenten

-          dinsdag 24 maart 2020, 16.00 – 17.00 uur: W&T integreren in jouw onderwijs

-          dinsdag 7 april 2020, 16.00 – 17.00 uur: W&T integreren in de praktijk: W&T en taal

 Klik hier voor meer informatie over de webinars en meld je aan: https://jet-net.nl/primair-onderwijs/lesgeven-in-wt/webinars-voor-leerkrachten/