Nieuwe webinarserie 'Technologie op de basisschool'

Nieuwe webinarserie 'Technologie op de basisschool'

22 May 2020

Aan de slag met sociale robotica, programmeren en stimuleren van denkvaardigheden!

Onze maatschappij verandert snel op het gebied van technologische ontwikkelingen, bijvoorbeeld door virtual reality en robotica. Het is belangrijk dat leerlingen in het onderwijs al zo vroeg mogelijk kennismaken met digitalisering en technologie. In juni starten Jet-Net & TechNet en TechYourFuture daarom de nieuwe webinarserie ‘Technologie op de basisschool’. Vol bruikbare tips en nuttige informatie voor professionals in het primair onderwijs om aan de slag te kunnen met onderwerpen als robotica, programmeren en stimuleren van denkvaardigheden met nieuwe technologie.

Kennis, inzichten en praktische handvatten

De nieuwe webinarserie is bedoeld voor leerkrachten, pabostudenten, schoolleiders en W&T-coördinatoren in het primair onderwijs. Ieder webinar heeft een ander thema waarin experts en soms een ervaringsdeskundige hun kennis en ervaringen delen uit onderzoek en praktijk. De webinars kunnen als serie maar ook los van elkaar worden gevolgd. Het eerste webinar gaat over het project 'RoboWijs' waarin wordt toegelicht hoe je robotica kunt inzetten bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden, in het bijzonder van leerlingen met autisme spectrum stoornis. In het tweede webinar staat het project 'Programmeren in het basisonderwijs' centraal waarin wordt ingezoomd op de implementatie van programmeeronderwijs in het curriculum. In het derde webinar worden kennis en inzichten uit het project 'Technologie als tool voor 21e eeuws leren' gedeeld over hogere-orde denkvaardigheden en hoe je (nieuwe) technologie kunt inzetten om deze 21ste eeuwse vaardigheden te stimuleren bij je leerlingen. 

Onderwerpen en data webinars

  1. Dinsdag 9 juni 2020, 16.00-17.00 uur: Robotica inzetten om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Hoe werkt dat bij autisme?
  2. Dinsdag 16 juni 2020, 16.00-17.00 uur: Implementeren van programmeeronderwijs. Hoe pak je dat aan?
  3. Dinsdag 30 juni 2020, 16.00-17.00 uur: Denkvaardigheden stimuleren met behulp van technologie. Hoe doe je dat als leerkracht?

Meld je aan!

Deelname aan de webinars is kosteloos en laagdrempelig. Een enthousiaste deelnemer uit een voorgaande webinarserie: “Het is heel nuttig als je ideeën wilt opdoen en nieuwsgierig bent naar de ervaringen van andere scholen. Je vragen kun je heel snel vragen stellen en daar wordt ook direct op gereageerd. En na afloop krijg je de materialen en links die tijdens de webinars besproken zijn, per mail toegestuurd zodat je er zelf mee aan de slag kunt.”

Kijk voor meer informatie op www.jet-net.nl/webinarstech en meld je aan.