Nieuwe publicatie RoboTAO: De weg naar toekomstbestendige samenwerking tussen mens en collaboratieve robot

Nieuwe publicatie RoboTAO: De weg naar toekomstbestendige samenwerking tussen mens en collaboratieve robot

11 Oct 2022

Technische innovaties volgen elkaar razendsnel op. De toepassing is echter lastig en niet geheel zonder risico's. De techniek moet verankerd worden in de organisatie, technici moeten voorbereid worden en de kwaliteit van het productiewerk moet overeind blijven. Waar te beginnen?

Aan de slag met een duurzame implementatie van cobot techniek

De collaboratieve robotarm (cobot) is één van deze nieuwe, veelbelovende, maar relatief lastig te implementeren technieken. Cobots vormen een welkome oplossing voor tal van productie- en arbeidsvraagstukken van zowel het midden- en kleinbedrijf als grotere maakbedrijven. Maar ook voor techniekopleiders is de cobot techniek relevant. Door passend cobot-onderwijs aan te bieden kan een impuls gegeven worden aan het verder verduurzamen van het werkbestaan van toekomstige én huidige technici.

Voor praktijkprofessionals en opleiders die willen weten wat er allemaal komt kijken bij de implementatie van cobots en hoe hiermee aan de slag te gaan, is er goed nieuws. Met trots presenteren TechYourFuture en het Saxion lectoraat Employability Transition een nieuwe praktijkpublicatie gericht op de inzet van cobots in de Nederlandse maakindustrie: RoboTAO – De weg naar toekomstbestendige samenwerking tussen mens en collaboratieve robot. Aan bod komen vragen als: wat komt er allemaal kijken bij het (samen)werken met een cobot, wat zijn de mogelijkheden, waar zitten de valkuilen, waar moet u van tevoren over denken, wat is de rol van verschillende groepen medewerkers, hoe moet u de mensen opleiden en wat kunt u beter niet doen?

Vervolgstappen

Met deze publicatie is een eind gekomen aan bijna vijf jaren RoboTAO. Tegelijkertijd is het een begin van verschillende nieuwe initiatieven. Er is een grootschalig onderzoek gestart op het gebied van duurzame implementatie van robots in het mkb. Verder is er een spin-off gestart gericht op het breed beschikbaar maken van het ontwikkelde cobot onderwijsmateriaal. Belangstellenden wordt geadviseerd de website en sociale media van TechYourFuture in de gaten te houden voor de laatste ontwikkelingen.

Vraag hier de publicatie aan

Vul hier je gegevens in en je ontvangt direct de gratis digitale versie van de publicatie 'RoboTAO: De weg naar toekomstbestendige samenwerking tussen mens en collaboratieve robot' in je mailbox.