Nieuwe publicatie: praktijkboek ‘Hogere-orde denken stimuleren met technologie’

Nieuwe publicatie: praktijkboek ‘Hogere-orde denken stimuleren met technologie’

26 Aug 2021

Het TechYourFuture-project ‘Technologie als tool voor 21ste-eeuws leren’ onderzoekt hoe hogere-orde denkvaardigheden bij leerlingen (zoals kritisch en probleemoplossend denken) gestimuleerd kunnen worden door het gebruik van technologie.

De kennis en inzichten die zijn opgedaan in het onderzoek zijn samengebracht in het praktijkboek ‘Hogere-orde denken stimuleren met technologie'. Het praktische document bestaat uit 3 delen.

In het eerste deel van het boek delen we onze visie wat betreft het stimuleren van hogere-orde denken bij leerlingen met behulp van nieuwe technologie. Deze onderbouwing helpt te begrijpen waarom het belangrijk is om met dit onderwerp aan de slag te gaan in het onderwijs.

In het tweede deel bieden we handvatten en materialen om jezelf als leerkracht te ontwikkelen in het stimuleren van hogere-orde denken bij leerlingen met behulp van nieuwe technologie. We richten ons op het ontwikkelen van een positieve attitude ten opzichte van deze manier van lesgeven. Ook geven in dit deel twee professionals uit het onderwijs tips over hoe een schoolteam zich kan ontwikkelen met betrekking tot dit thema.

Tot slot delen we in het derde deel materialen en voorbeelden waarmee jij als leerkracht lessen kunt ontwerpen en geven gericht op het stimuleren van hogere-orde denken met behulp van nieuwe technologie.

Vul hier je gegevens in en je ontvangt direct de gratis digitale versie van het praktijkboek ‘Hogere orde denken stimuleren met technologie’ in je mailbox.