Nieuwe publicatie KWTO: Talenten Voeden

Nieuwe publicatie KWTO: Talenten Voeden

31 Jan 2020

KWTO (Kenniscentrum Wetenschap & Technologie Oost) heeft deze week het boek 'Talenten Voeden' gepubliceerd. Dit boek is geschreven door Prof. dr. Juliette Walma van der Molen. Aanleiding voor het boek is de behoefte in het primair onderwijs aan meer theoretische onderbouwing en praktische voorbeelden op het gebied van talentontwikkeling, onderzoekend leren en leren in de 21ste eeuw.

Het boek is geschreven voor leerkrachten in het primair onderwijs, maar het is ook zeker interessant voor o.a. docenten in het voortgezet onderwijs, schoolleiders, IB-ers, directeuren en bestuurders. 

Het boek is mede gebaseerd op onderzoek dat ondersteund werd door de Universiteit Twente, KWTO, Expertisecentrum voor Onderwijs in Wetenschap, Bèta en Technologie TechYourFuture, Platform Bèta Techniek (thans Platform Talent voor Technologie),  de Nederlandse Stichting voor Psychotechniek NSvP en het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS-KNAW).

Via onderstaande links is het boek digitaal te raadplegen of te downloaden. Ook zijn er docentenbladen beschikbaar, die een korte en praktische handleiding vormen bij de onderdelen van het raamwerk Talenten Voeden.

Boek Talenten Voeden

Lees hier het boek online of download de pdf versie. 

Docentenbladen

Bekijk hier de docentenbladen of download de pdf versie.

Lees meer

Naar aanleiding van de lancering van dit boek, is Juliette Walma van der Molen geïnterviewd.