Nieuw project: Ontwikkelen van leeractiviteiten omtrent Energietransitie

Nieuw project: Ontwikkelen van leeractiviteiten omtrent Energietransitie

1 Apr 2019

Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig om het schoolgebouw van genoeg energie te voorzien? Draagt ‘Warmetruiendag’ bij aan het tegen gaan van de opwarming van de aarde? In het nieuwe project ‘Ontwikkelen van leeractiviteiten omtrent Energietransitie’ worden docenten in zowel het primair als voortgezet onderwijs geprofessionaliseerd in het ontwikkelen van leeractiviteiten. De leeractiviteiten richten zich op maatschappelijk-technologische vraagstukken, met in dit project de focus op het thema Energietransitie.

Het nieuwe project is een vervolg op het project ‘Samen werken aan Bèta Burgerschap’ waarin een aanpak is ontwikkeld om Wetenschap & Technologie-onderwijs te combineren met burgerschapsvorming. In deze aanpak verdiepen leerlingen zich in een maatschappelijk-technologisch vraagstuk; een maatschappelijk vraagstuk met een sterke link naar de wetenschap en technologie.  Leerlingen proberen door middel van de didactiek ‘groepsgewijs probleem oplossen’ tot een oplossing te komen  (Guérin, 2018).

Past het thema Energietransitie ook bij jouw school of bedrijf?  We zijn nog op zoek naar scholen en (technische) bedrijven, bij voorkeur in de regio Twente of Stedendriehoek, die mee willen werken aan dit project. Geïnteresseerd of heb je vragen? Neem dan contact op met de onderzoeker Jory Tolkamp (06 55683091 of j.tolkamp@saxion.nl).

Lees hier meer over het project ‘Ontwikkelen van leeractiviteiten omtrent Energietransitie’.