Effectieve bedrijfsbezoeken

Effectieve bedrijfsbezoeken

20 Mar 2019

Bedrijfsbezoeken, hoe pak je dat aan als school, maar ook als bedrijf? Hoe zorg je ervoor dat een bedrijfsbezoek effectief is? In een eerder project van TechYourFuture is al onderzoek gedaan naar succesfactoren van bedrijfsbezoeken en is een methodiek ontwikkeld voor het effectief organiseren van bedrijfsbezoeken in het basisonderwijs.

In het project ‘Effectieve bedrijfsbezoeken’, dat in januari 2019 van start is gegaan, wordt de bestaande methodiek verder ontwikkeld, en wordt verkend hoe de methodiek kan worden verduurzaamd. Hoewel veel scholen de methodiek bruikbaar en waardevol vinden, zijn er ook nieuwe inzichten ontstaan door praktijkervaringen. Deze nieuwe inzichten worden gebruikt om de materialen nog beter te laten aansluiten op de behoeftes in de praktijk. Daarnaast is gebleken dat er ook in het voortgezet onderwijs behoefte is aan ondersteuning bij het organiseren van bedrijfsbezoeken op een effectieve en duurzame manier. De methodiek zal daarom ook vertaald worden naar materialen voor het voortgezet onderwijs. Tot slot worden de mogelijkheden voor verduurzaming van de methodiek verkent, bijvoorbeeld door het opzetten van netwerken van scholen en bedrijven.  

We zijn nog op zoek naar scholen en (technische) bedrijven, bij voorkeur in de regio Twente of Stedendriehoek die mee willen werken aan dit project. Geïnteresseerd of heb je vragen? Neem dan contact met de onderzoekers via Info@techyourfuture.nl

Lees hier meer over het project ‘Effectieve bedrijfsbezoeken’.