Netwerkbijeenkomst 'Bedrijfsbezoeken in de regio'

Netwerkbijeenkomst 'Bedrijfsbezoeken in de regio'

29 Nov 2019

Woensdagmiddag 27 november 2019 vond bij Hogeschool Saxion in Enschede de netwerkbijeenkomst ‘Bedrijfsbezoeken in de regio’ plaats. Tijdens deze bijeenkomst konden bedrijven en scholen nieuwe ideeën op doen en ervaringen uitwisselen over het organiseren van bedrijfsbezoeken. Een aantal deelnemers is ook betrokken bij de pilot Effectieve bedrijfsbezoeken, die wordt uitgevoerd in samenwerking met Techniekpact Twente.

Na een korte introductie van TechYourFuture gingen bedrijven en scholen met elkaar in gesprek over de samenwerking en organisatie van een bedrijfsbezoek. Vragen als: “Hoe maak je jezelf bereikbaar?” en “Wat verwacht je van de andere partij?” stonden hierbij centraal. Uit de gesprekken kwam het belang van een gezamenlijke voorbereiding en evaluatie duidelijk naar voren. Tijdens de bijeenkomst werden ook twee praktijkvoorbeelden gepresenteerd vanuit het onderwijs en bedrijfsleven. Deze waardevolle uitwisseling zorgde voor inspiratie, herkenning, en nieuwe inzichten. Ook werd voor de deelnemers duidelijker wat TechYourFuture kan betekenen in het effectiever maken van een bedrijfsbezoek.

We kijken terug op een succesvolle en inspirerende middag die die door velen werd afgesloten met de vraag: “Wanneer is de volgende?”