'Naar een Groeigerichte Leermentaliteit' gepresenteerd op Growth Mindset Experience 4 september

'Naar een Groeigerichte Leermentaliteit' gepresenteerd op Growth Mindset Experience 4 september

9 Sep 2019

Woensdag 4 september jl. vond de landelijke Conferentie Growth Mindset Experience plaats in het NBC congrescentrum te Nieuwegein.  De conferentie was primair gericht op onderwijsprofessionals. De internationaal vermaarde onderzoeker prof. dr. Carol Dweck (Stanford University) en Britse publicist James Nottingham (Bedenker van de ‘Leerkuil’) verzorgden inspirerende inleidingen.

Veel scholen zoeken naar manieren om de motivatie van hun leerlingen te vergroten. Overal zie je aandacht voor het simuleren van zelfregulatie, eigenaarschap, samenwerken en uitdagende en activerende werkvormen. Maar de vraag is: Hoe doe je dat? Dit onderzocht dr. Sandra van Aalderen in het TechYourFuture onderzoek Bèta Mindset. Op basis van dit onderzoek schreef zij het onlangs verschenen boek 'Naar een Groeigerichte Leermentaliteit; Mindset in het Voortgezet Onderwijs' waarin Van Aalderen diverse aanpakken formuleert om deze vraag te beantwoorden. 

Het boek van Sandra van Aalderen is te bestellen via de website van uitgeverij Bazalt

In de editie van september 2019 van het vakblad Van Twaalf tot Achttien is een interessant artikel over het boek 'Naar een groeigerichte leermentaliteit' opgenomen