Praktijkboek: Naar een GROEIGERICHTE leermentaliteit

Praktijkboek: Naar een GROEIGERICHTE leermentaliteit

12 Jul 2019

Hoe krijg je mensen in beweging? Hoe krijg je leerlingen, studenten, docenten of schoolleiders in een leer- en ontwikkelstand? Leermentaliteit is een denkwijze die jou en je leerlingen helpt om in leersituaties een stap verder te komen.

In het nieuwe boek Naar een GROEIGERICHTE leermentaliteit heeft dr. Sandra van Aalderen-Smeets inzichten en handvatten gebundeld gebaseerd op de resultaten uit het TechYourFuture onderzoek Bèta Mindset. Ze beschrijft hoe leergedrag tot stand komt en hoe je de leermentaliteit en motivatie van leerlingen, van jezelf én van je collega’s kunt bevorderen. Het boek bespreekt op toegankelijke wijze de meest relevante kennis over leren en motiveren en past dit direct toe op praktijksituaties. Dit boek is onmisbaar voor iedereen die wil werken in een school waarin je samen, als lerend team, je onderwijs blijvend wilt verbeteren! De officiële lancering van het boek vindt plaats tijdens de Growth Mindset Experience op 4 september in Nieuwegein.

Bestel het boek online!

Nieuwsgierig geworden hoe je een groeigerichte leermentaliteit tot stand kunt brengen? Op de website van Bazalt kun je het boek bestellen.

Meer informatie

Interesse in een lezing, workshop, of ontwikkeltraject? Saxion Hogeschool biedt maatwerktrajecten aan voor professionalisering op het gebied van de groeigerichte leermentaliteit. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Betsie Gerrits.

Wil je meer weten over het onderzoek Bèta Mindset? Lees dan het impactinterview met Sandra van Aalderen. Voor overige vragen over het onderzoek of het boek kun je contact opnemen met TechYourFuture.