Leestip: Whitepaper Talentgerichte Loopbaangesprekken

Leestip: Whitepaper Talentgerichte Loopbaangesprekken

12 Mar 2020

Het onderwijs zet steeds meer in op het beter begeleiden van leerlingen bij hun loopbaanoriëntatie en het maken van keuzes voor de toekomst. Loopbaangesprekken tussen mentoren en leerlingen spelen daarbij een belangrijke rol. 

In het TechYourFuture project 'Talentgerichte loopbaangesprekken met passie voor techniek' is in het voortgezet onderwijs onderzoek gedaan naar het verbeteren en borgen of implementeren van loopbaangesprekken binnen de school. Hierbij is ook onderzoek gedaan naar de professionalisering van mentoren in het voeren van loopbaangesprekken. 

De ervaringen en resultaten van dit onderzoek zijn beschreven in het whitepaper 'Talentgerichte Loopbaangesprekken' waarin de focus gelegd op het ontwerpen en borgen van loopbaangesprekken als onderdeel van een LOB-beleid of plan. 

Vraag aan!

Vraag hier het Whitepaper Talentgerichte Loopbaangesprekken aan.

Meer lezen?

Lees ook het impactinterview met twee docenten van TTC de Thij (Twents Carmel College) over hoe zij de talentgerichte loopbaangesprekken hebben geïmplementeerd in hun school. Hierbij hebben ze ook gebruik gemaakt van het bordspel HackYourFuture.