Leestip: Whitepaper Aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt

Leestip: Whitepaper Aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt

3 Mar 2020

Er is een tekort aan technische medewerkers. Tegelijkertijd veranderen organisaties in de technische sector radicaal door de integratie van geavanceerde ICT. Met moderne productietechnologieën, zoals robotica en 3D-printing, verandert ook het werk van technici. Jonge technici hebben nieuwe vaardigheden nodig om zich staande te houden. Werkende technici zouden zich permanent moeten/willen ontwikkelen om bij te blijven. Om goed voorbereid te zijn en up-to-date te blijven én om techniek nog aantrekkelijker te maken voor jonge mensen, onderzoekt, versterkt en ontwerpt TechYourFuture effectieve aansluitingspraktijken tussen het bèta- en techniekonderwijs en de arbeidsmarkt.

In de afgelopen zes jaar heeft TechYourFuture samen met onderzoekers van Saxion, Universiteit Twente en Windesheim en in co-creatie met onderwijsinstellingen en (maatschappelijke) bedrijven, aan diverse (deel) problemen rondom de aansluiting van technologisch onderwijs en arbeidsmarkt gewerkt. In het whitepaper Aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt zijn de uitkomsten van die onderzoeken in drie sub-thema's gebundeld:

  1. Aankomende en jonge technici boeien en binden;
  2. Leren en innoveren op de werkplek;
  3. Diversiteit in ons menselijk kapitaal. 

Naast de verkregen inzichten en een beschrijving van de onderzoeksprojecten die op dit moment lopen, wordt in het whitepaper ook een eerste aanzet gedaan voor een nadere doordenking van (nieuwe) onderzoeksthema's voor de komende jaren.

Vraag aan!

Vraag hier het Whitepaper Aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt aan.