"Kinderen de mogelijkheden van techniek laten ontdekken? Dat is fantastisch!”

"Kinderen de mogelijkheden van techniek laten ontdekken? Dat is fantastisch!”

13 Jun 2019

De ambassadeurs van TechYourFuture zetten zich in om kinderen een realistisch beeld te geven van de technische sector. Onze ambassadeurs vertellen op inspirerende wijze vanuit eigen ervaring over hun studie en/of baan in de techniek. De jonge professionals die voor TechYourFuture de rol van ambassadeur vervullen, bezoeken scholen om met jongeren in gesprek te gaan over passies, techniektalent en het technische werkveld. Onze ambassadeurs geven gastlessen in het basis- en voortgezet onderwijs.

 De ambassadeurs

Onze ambassadeurs – Roos, Felicia en Selina – vertellen je graag zelf over wat zij doen voor scholen. Ze zijn geïnterviewd over hun bijdrage aan de doelstellingen van TechYourFuture en de impact die zij daarmee bereiken. Lees de impactinterviews met de ambassadeurs hier.

 Gastlessen

Ben je nieuwsgierig geworden naar de gastlessen van onze ambassadeurs? Wij hebben  een gastles van de ambassadeurs bijgewoond op de Kubus in Enschede. Selina vertelde tijdens deze gastles over haar studie en hoe zij tot deze keuze is gekomen. Naast haar studie coacht zij ook een voetbalteam, maar niet zo maar één: een team van robots! Ze is namelijk betrokken bij het RoboTeam Twente, en gaat binnenkort voor een wedstrijd naar Sydney. Tijdens de gastles hebben de leerlingen hun eigen m-bot leren programmeren. Bekijk de video hieronder om te zien wat de leerlingen ervan vonden:


Ook een gastles?

Inmiddels is de organisatie van de gastlessen overgedragen naar één van onze partners. Wil je graag een gastles over techniek, gegeven door een (technische) student? Dat kan! Neem voor meer informatie contact op met Marit Benes: m.benes@saxion.nl.