Kids4Twente meets circulaire economie

Kids4Twente meets circulaire economie

17 Dec 2018

Hangar 11 van Vliegveld Twenthe werd op vrijdag 14 december overgenomen door zo’n 250 basisschool leerlingen. Het was de eerste Kids4Twentedag, voor kinderen uit groep zes, zeven en acht van de Consent scholen. Het thema van de dag was circulaire economie.

De dag startte met een inspirerende presentatie van André Kuipers. Daarna gingen de leerlingen aan het werk om uiteindelijk hun beste idee te presenteren. Niet alleen aan elkaar, maar ook aan de Board voor de Agenda van Twente, wethouders uit de regio, gedeputeerde Eddy van Hijum van de provincie Overijssel, ondernemers  en andere gasten.

Kids4Twente is een initiatief van Stichting Consent, Techniekpact Twente, Regio Twente en de Betekeniseconomie Twente. De ambitie is om uiteindelijk alle scholen in Twente te betrekken bij de Agenda voor Twente. Alle leerlingen in de groepen zes, zeven en acht van de 32 Consent scholen leren wat circulaire economie is en wat het belang is van een duurzame samenleving.

TechYourFuture en de pabo van Saxion waren ook aanwezig in Hangar 11. Pabo-studenten Buck Lentfert en Matt van Schagen doen verslag van hun ervaringen op deze bijzondere dag.