Interactief diner: Mens & techniek in een (niet zo?!) slimme samenleving…

Interactief diner: Mens & techniek in een (niet zo?!) slimme samenleving…

9 Jun 2022  -  9 Jun 2022

Je herkent het wel. We voelen ons vaak comfortabel en tegelijkertijd ongemakkelijk in onze relatie met technologie. Technologie dringt steeds dieper door in ons leven en in ons werk. Maar hoe zorgen we ervoor dat we technologie in dienst van onszelf stellen, in plaats van het sluitstuk en verlengstuk van de mens?

Wat gaan we doen?

Na een verrassende introductie, verdiepen we ons met korte TED-talks op de vraag hoe de relatie mens-techniek zich verhoudt tot waardige arbeid, ethiek, slimme interactie, sociale inclusie, en gedoseerde onrust. Vervolgens gaan we samen aan de slag met de vraag hoe we ons tot techniek verhouden. Waarna we afsluiten met een borrel en een gesprek over het doorbreken van de mens-techniek realiteit van alledag.

Praktische informatie

Dag: Donderdag 9 juni 2022
Tijdstip: 17:30u – 20:30u
Locatie: Concordia (Oude Markt 15, Enschede)

Bekijk hier de uitnodiging van dit event.

Download hier de flyer van dit event.

Festival Leven Lang Ontwikkelen

Dit event is onderdeel van het Festival Leven Lang Ontwikkelen waarin TechYourFuture samen met Hogeschool Windesheim, Hogeschool Saxion, ROC van Twente en Universiteit Twente verschillende projecten van TechYourFuture in de spotlight zet om te laten zien hoe we hier vorm aan geven in technische bedrijven, zorg & welzijn, onderwijs en maatschappij.

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door Hogeschool Saxion.