Inspiratiemiddag  BSO Enschede

Inspiratiemiddag BSO Enschede

25 Jun 2020

BSO-medewerkers in Enschede zijn vorige week geprofessionaliseerd tijdens een inspiratiemiddag wetenschap en technologie (W&T) van TechYourFuture. Aan de hand van vele praktijkvoorbeelden hebben de BSO-medewerkers ervaren hoe zij W&T onderdeel kunnen laten zijn van de activiteiten op de BSO. Ook was het doel van de middag om hen te laten inzien dat ze al over voldoende materialen beschikken om direct met W&T aan de slag te gaan! 

Tijdens de eerste activiteit hebben de deelnemers ervaren hoe je met verschillende opdrachten aan verschillende doelen kan werken. Ze kregen vier verschillende opdrachten met lego die in niveau varieerden van het nabouwen tot een meer concrete opdracht. Het aanbieden van een concrete opdracht zorgt ervoor dat er creatiever wordt nagedacht. De deelnemers die een concrete opdracht kregen, maakten creatievere ontwerpen. Zij gaven ook aan de opdracht veel interessanter te vinden dan de groep die zonder concrete opdracht aan de slag ging. 

"Maak met lego een voertuig zodat het een zelf bedacht maatschappelijk probleem kan verhelpen." 

Tijdens het tweede deel van de workshop hebben de deelnemers in vier sessies inspiratie opgedaan. De eerste inspiratiesessie richtte zich op reeds aanwezig materialen zoals karton, lijm en touw. De tweede sessie ging over het gebruik van Kapla-verbindingstukken om Kapla op een andere wijze te gebruiken. Er is in de derde sessie gekeken naar Makedo constructiematerialen om gemakkelijk sterke objecten van karton te maken. In de vierde sessie werd gekeken naar het gebruik van LEGO-Technic voor verschillende uitdagingen. Bij alle onderdelen lagen concrete opdrachten waardoor er op een creatieve manier aan de slag kon worden gegaan met W&T-activiteiten. 

De middag werd afgesloten met nog meer praktische tips en voorbeelden van direct bruikbare opdrachten en materialen. Een zeer geslaagde middag! Meer weten? Neem contact op via info@techyourfuture.nl.