In beeld: sleutelen aan een pro-actieve leercultuur in het mkb

In beeld: sleutelen aan een pro-actieve leercultuur in het mkb

11 Oct 2021

TechYourFuture, Centre of Expertise is een intensieve samenwerking tussen Hogeschool Saxion, Universiteit Twente, Hogeschool Windesheim en ROC van Twente. TechYourFuture levert een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen en onderzoeken van tools, methoden en modellen die het voorbereiden op een technologische samenleving en arbeidsmarkt bevorderen en een leven lang ontwikkelen stimuleren.

Met een aantal korte video’s en praktijkpublicaties geeft TechYourFuture de komende maanden een indruk van haar activiteiten en producten waaraan wordt samengewerkt met MKB-bedrijven. Vandaag presenteren we een video over leren in het werk middels een pro-actieve leercultuur in het MKB. Wij nodigen u van harte uit om mee te doen met onze activiteiten!

Leren in het werk middels een pro-actieve leercultuur in het MKB

Het belang van het ontwikkelen en op peil houden van kennis en vaardigheden is belangrijker dan ooit, zeker voor techniekbedrijven. In het project Sleutelen aan een proactieve leercultuur wordt samen met mbk’ers gewerkt aan het concreet vormgeven van een leercultuur. Zo is o.a. een leercultuurscan ontwikkeld, waarmee bedrijven hun route naar een proactieve leercultuur kunnen vormgeven. Ook werken we met mkb’ers samen in het vormgeven van een praktisch ontwikkeltraject. Hiermee kunnen zij de leercultuur in hun bedrijf niet alleen verbeteren, maar ook bestendigen. De video geeft een indruk van de samenwerking en de ervaringen van de deelnemende mkb’ers en onderzoekers.

 

Meer weten?

In het project 'Sleutelen aan een pro-actieve leercultuur in het technisch mkb' zijn de afgelopen periode verschillende publicaties verschenen die dieper ingaan op de resultaten tot nu toe.

Wat volgt nog?

Deze video over leren in het werk door een pro-actieve leercultuur is de tweede video in een reeks van vier. Deze video's zijn reeds verschenen in de reeks en/of volgen nog:

Houd onze website en social media kanalen in de gaten om deze niet te missen!