Vijfde event Festival Leven Lang Ontwikkelen: Afsluiting en wrap-up Festival Leven Lang Ontwikkelen TechYourFuture

Vijfde event Festival Leven Lang Ontwikkelen: Afsluiting en wrap-up Festival Leven Lang Ontwikkelen TechYourFuture

2 Jun 2022

Al meer dan 10 jaar doet TechYourFuture praktijkgericht onderzoek naar het aantrekken, behouden en ontwikkelen van technisch talent. Meer dan 3000 technici, 3400 medewerkers en 435 werkgevers werkten hier aan mee. En met resultaat: veel nieuwe inzichten, relevante tools en methodieken voor de praktijk van onderwijs en bedrijfsleven, en stevige netwerken in de verschillende arbeidsmarktregio’s. 

Wat gaan we doen?

Tijdens het Festival Leven Lang Ontwikkelen delen we opbrengsten en gaan we aan de slag met concrete vraagstukken en kernthema’s. We zijn steeds te gast bij een van onze kernpartners. Op 6 juli sluiten we feestelijk af. Tijdens deze ochtend blikken we deels terug, maar bouwen we vooral ook verder. 

We nodigen je van harte uit om aanwezig te zijn.

Wendbare LLO-ecosystemen in de regio

Veel partijen houden zich bezig met leven lang ontwikkelen: van beleidsmakers tot onderwijsaanbieders. Voor werkgevers, werkzoekenden en werkenden is het daardoor lastig door de bomen nog het bos te zien. Bij wie kun je met welke vragen en behoefte terecht? In de arbeidsmarktregio’s wordt in toenemende mate samenwerking gezocht, maar waar is nog vooruitgang te boeken? Waar liggen de mogelijkheden om verbindingen te maken, en wat zijn mooie parels van samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid waar anderen van kunnen leren? Deze vraag staat centraal in de lezing van Dr. Marian Thunnissen, lector Dynamische Talentinterventies en betrokken bij het Kenniscentrum Leven Lang Ontwikkelen van Fontys Hogeschool. Marian heeft eerder onderzoek gedaan naar o.a. de ontwikkeling en benutting van talent op nationaal en regionaal niveau.

Vervolgens reflecteren we op deze (mogelijke) ecosystemen vanuit verschillende perspectieven met onze panelleden. En gaan we aan de slag om richting te geven aan toekomstige samenwerking in onze regio’s: Twente, Stedendriehoek en Zwolle.

Programma


Praktische informatie

Dag: Woensdag 6 juli 2022
Tijdstip: 10:00u - 14:00u (inloop vanaf 09:30u)
LocatieStadslab Almelo (Indiëterrein)

Aanmelden

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door TechYourFuture.